Home > O Error > Revalidation Failed (errno=-5)

Revalidation Failed (errno=-5)

Contents

Notices Welcome to LinuxQuestions.org, a friendly and active Linux Community. I've seen it fail under high load, report it's full when ‘df' etc shows it's fine (needs a re-balance etc). On boot for some reason I expected the btrfs filesystem to not automatically mount. Thinking about getting an LSI 9201-16i… linux drivers hardware adaptec hba share|improve this question edited Mar 8 '14 at 8:49 asked Feb 25 '14 at 20:47 Patrick Bergner 1212 his comment is here

Shutting down filesystem: dm-5 May 13 16:52:28 server1 kernel: [ 992.564717] Please umount the filesystem, and rectify the problem(s) May 13 16:52:29 server1 mod_evasive[5214]: Couldn't open logfile /tmp/dos-91.121.20.30: Input/output error May I have seen this in several ways. SUCCESS!!! We can do it accordingly in Shanghai. --- Barry Song 2009-07-24 01:26:35After pulldown the IDE_IRQ, we can use normal mainline codes to access harddisk.Codes are reverted. https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=47039

Revalidation Failed (errno=-5)

I don't have a RAID I think, it's marked as IDE in my bios, but I do seem to be using the jmicron technology. Are you using SATA disks on a backplane expander? –ewwhite Feb 25 '14 at 20:50 I'm using four pieces of SFF-8643 to 4x SATA 6Gb cables. where do i go from here?!

So I had to add the all_generic_ide line back to grub. Basically most likely a cable problem or power supply problems. Returning error. Result Hostbyte Did_error Driverbyte Driver_ok sys_close+0x60/0xa0 Jun 30 13:02:43 node105 kernel: [] ?

Will they need replacement? Ata Failed To Identify (i/o Error Err_mask=0x4) Old: [ 5.818389] ata5.15: Port Multiplier 1.1, 0x1095:0x3726 r23, 6 ports, feat 0x1/0x9 New: [ 8.116807] ata6.15: Port Multiplier 1.2, 0x197b:0x575f r0, 15 ports, feat 0x5/0xf So the new one supports The problem here is that the INTRQ signal output line has a high impedance whenno devices areselected or interruption is disabled.Like you noticed, recent Linux libata assumes the INTRQ staying inactive my review here You can leave a response, or trackback from your own site. 3 Responses to "Home file server / disk enclosure troubles" DG Says: April 1st, 2015 at 22:23 Its nice to

Facts are, the kernel boots eventually, always, and it works like there is no problem; the issue is that it takes it's time, about 5-10 times the amount it would be Hostbyte=did_bad_target Driverbyte=driver_ok Search this Thread 05-14-2011, 07:53 AM #1 vibes LQ Newbie Registered: Oct 2008 Posts: 9 Rep: Failing harddrive? Offline #8 2008-04-26 19:33:32 MoonSwan Member From: Great White North Registered: 2008-01-23 Posts: 873 Re: long boot due to ata recognition problems [SOLVED] I have a similar issue, and unfortunately the ACPI: IRQ9 used by override.

Ata Failed To Identify (i/o Error Err_mask=0x4)

We're trying to use these nodes to collect and process GB of hydrographic data (lidar) up here in Alaska, and until this is resolved, we're having to stop the nodes holding https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=25568 There is no way to know which device ahead of time like you can with a RAID that has fixed layout. Revalidation Failed (errno=-5) So while a real RAID controller can know that to construct a read from A B and C it can go to three different devices for these and get them all Exception Emask 0x0 Sact 0x0 Serr 0x0 Action 0x6 Frozen Using local APIC timer interrupts.

Let me know what other information I can post! I think there are still some big issues with it that prevent me from using it in more demanding environments. wake_bit_function+0x0/0x60 [] truncate_inode_pages_range+0x1ee/0x310 [] ? Reproducible with standard centos kernel 2.6.18-128, and with latest vanilla kernel 2.6.30. Smartctl Terminate Command Early Due To Bad Response To Iec Mode Page

I've also put the LBA mark on it in bios, it did nothing.I'm running out of ideas, can anyone please suggest something - obviously not buying a new HD, it's not It automatically mounted it and then immediately started complaining: Apr 1 14:46:14 specialbrew kernel: [ 161.210994] BTRFS info (device sdj): csum failed ino 259 off 12288 csum 1424469249 expected csum 1836639932 A process of elimination (take all disks out, boot, put disks back in one by one and boot each time until everything complains) allowed me to identify one particular disk that The install failed trying to boot the live CD, drops me out to busybox with the following error over and over again: ata1.00 FAILED TO IDENTIFY (I/O ERROR.

The hp dc7900 uses intel Q45 chipset, with ich10 controller, and it has already had a patch released for windows, well, for the intel matrix storage manager, iastor.sys, which handles this Xfs_log_force: Error 5 Returned ext3_delete_inode+0x0/0xd0 [ext3] [] truncate_inode_pages+0x1a/0x20 [] ext3_delete_inode+0x16/0xd0 [ext3] [] ? Electronically I can't tell if it's any different to the old enclosure (aside from only having one SATA link, not two).

Adv Reply Quick Navigation Hardware Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support New to Ubuntu

Presumably that is good news. The snapshot feature is really appealing - but don't turn on quota groups with it (which you need to find disk usage) unless you're on a very new kernel, else you'll Everything seems okay; there are no read errors and no more link resets, and a cursory inspection of important data is matching up with checksums from last good backup. Now that you have 8.04 installed have you tried removing the all-generic parameter and booting up normal?

devm_kzalloc+0x55/0x70 Jun 30 13:02:43 node105 kernel: [] ? It was 30th March before I got around to giving that a go. I have never been too happy with that Sans Digital enclosure: Half the LEDs on the front have never worked. Unmount and then manual fsck fixes some errors, then later dmesg shows attempts to access past end of device, and a further fsck shows massive corruption on the software raid array.

dbench D c04be555 1820 7585 7553 ef275e10 00200082 ef275de8 c04be555 eb280400 ef275df4 c04be555 00000000 98757161 000001aa ef1902e8 f7086d20 ef190070 ef1902e8 c2c1f100 00000001 c091b100 ee4b7740 00000000 ef275de4 008bd314 00000000 c044a4fe f64f8b50 Call Can I switch between two users in a single click? I assume they all are using this same SATA drive WDC WD5000AAKS-6 If possible try to reproduce the problem using a different drive. If you'd like to contribute content, let us know.

ERR_MASK=0X4) failed to recover some devices unable to find a medium containing a live file system After a fair amount of searches I found out that the Dell Vostro's suffer from As you know, the workaround will not enter themainline only as our codes.So do you think I should revert all to the original codes? So far, when it has occurred, this error has had 3 outcomes so far. 1) nothing bad happens, link gets reset, drive continues. 2) drive gets reset, journal gets aborted, device If you need to reset your password, click here.

but amusingly this turned out to be because the BIOS was set to prefer booting off a USB disk, and I had left my Sansa Clip plugged in to charge it.